Dugogodišnje iskustvo u rešavanju dermatoloških i estetskih problema.

Izdvajamo

Kako izabrati kozmetiku prema godinama?

Često je teško odabrati pravu kremu ili kozmetički proizvod koji odgovara  vašim potrebama. Možda će vam biti lakši izbor ukoliko znate koje se procesi odvijaju u koži tokom starenja.
 

20-30 godine - prvi znaci starenja

Koža je svakodnevno izložena spoljašnim agresorima: UV zraci, prašina, vetar, itd. Sve ovo može dovesti to preterane osetljivosti kože i dovesti do rizika od iritacija i hroničnih stanja, kao što je  rozacea. Takođe ubrzan tempo življenja i nedostatak sna mogu dovesti do tamnih kolutova ispod očiju i otečenosti.
Kombinacijom ovih faktora dolai do postepenih znakova starenja kože, finih bora i dehidracije. To se povezuje sa postepenim opadanjem proizvodnje kolagena i tanjom kožom čime se smanjuje odbrambena barijera kože a voda brže isparava. Takođe se mogu javiti prve staračke pege (hiperpigmentacije). 

REŠENJA: koristito hidrantne kreme i proizvode za hidrataciju kože svaki dan (Vit.E krema, Nutritive Vit.A-C-E krema, SKIN TECH). Koristite proizvode sa SPF zaštitnim faktorom (naša preporuka MELABLOCK HSP SPF 30 ili 50, SKIN TECH). Nanosite masku za lice 1x nedeljno. Koristite antiride i proizvode za negu oko očiju (naša preporuka Reparestim Eyes® Daily care, Aesthetic Dermal)

30-40 godina - sve više bora

Nakon 30-godine detoksikacije kože od slobodnih radikala se smanjuje. Površina postaje neujednačena, staračke pege su učestalije a suva koža je uobičajena.
Sinteza kolagena je znatno usporena: gotovo 50% elastina proizvedenog tokom života je uništeno. Ovo dovodi do vidljivih finih linija i po neke dublje bore (crows feet, lions wrinkles, i nazolabijalne bore). Koža postaje grublja, kapilari su izraženiji i koža je sve manje mladalačka.

REŠENJE: ovo je pravo vreme za početak korišćenja seruma protiv starenja, ali i krema sa anti eging efektom (DHEA Phyto, Actilift, Atrofillin, SKIN TECH)) uz obaveznu UV zaštitu (MELABLOCK HSP SPF 50, SKIN TECH). Preporučuje se nanošenje kozmetike kružnim poretima kako bi se pokrenula mikrocirkulacija.

50+ - hormonske pormene

S menopauzom dolazi do hormonskog disbalansa koji se odražava i na kožu. Koža gubi lipidni sadržaj što dovodi do dehidrirane i suve kože.
Glavne komponente ekstracelularnog matriksa (ECM): kolagen, hijaluronska kiselina i elastin jedva se obnavljaju. Pojavljuju se duboke bore sa značajnim porasto rapavosti kože i smanjenom čvrstinom i elastičnošću kože. Ovo je i početak procesa gde koža postaje sve opuštenija.
Starenjem, ćelije kože iaju veoma nizak nivo energije, i gube sposobnost da se brane od slobodnih radikala. 

REŠENJE: praktikovati sopstveni protokol za negu. U jutarnjim satima naneti serum protiv starenja ali namenjen dubljim borama (Bonta 568®, Aesthetic Demal)  , uklanjanju tamnih mrlja(Blending Bleaching krema, SKIN TECH) i za zatezanje kože (naša preporuka Atrofillin krema, ili Actilift, SKIN TECH). Koristiti hranljive i hidrantne kreme tokom dana (Nutritive Vit. A-C-E krema, SKIN TECH), nanoseći više puta dnevno.  Takođe aktivno negovati usne. U večernjim satim koristiti noćne serume i kreme za noćnu upotrebu koji vrše detoksikaciju i reaktiviraju biološke puteve.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 коментара:

Постави коментар

Item Reviewed: Kako izabrati kozmetiku prema godinama? Rating: 5 Reviewed By: Unknown