Dugogodišnje iskustvo u rešavanju dermatoloških i estetskih problema.

Izdvajamo

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija (MDA) je tretman za podmlađivanje kože koji poboljšava izgled sive kože, kože sa hiperpigmentacijama, finim linijama, pegama i kožu zahvaćenu foto starenjem.

Kako se radi mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija ili Microhydrabrasion je kontrolisan mehanički piling koji uklanja nečistoće i mrtve ćelije kože.

U ovom procesu se prelazi aparatom preko kože koja osim što skida (ljušti) odumrli sloj sa kože on takođe i usisava nečistoću pomoću blagog vakuma. Dubina delovanja se može podesiti u zavisnosti od regije koja se tretira. Nakon tretmana mikrodermoabrazije koža je glatka i čista.

O tretmanu mikrodermoabrazija

Tretman je prijatan i traje oko 30 minuta. Neophodno je ponavljati tretman dok se ne postignu željeni rezultati. Takođe, mikrodermoabrazija se može kombinovati sa drugim tretmanima kako bi se poboljšali rezultati.

Nakon tretmana mikrodermoabrazije

Moguće je prolazno crvenilo. Crvenilo se povlači nakon nekoliko sati. Odmah nakon tretmana je moguć nastavak svih socijalnih aktivnosti.



  • Poboljšanje izgleda sive kože
  • Poboljšanje kože oštećene sunčevim zracima
  • Smanjenje finih linija
  • Redukcija akni i mitisera
  • Blagi piling koji poboljšava izgled kože
  • Smanjenje proširenih pora
  • Čišćenje pora
  • Redukcija ožiljaka od akni



Kontraindikacije za mikrodermoabraziju

Mikrodermoabrazijese ne preporučuje osobama koje imaju duboke ožiljke, aktivne keloide, nedijagnostikovane lezije, nedavni herpes ili bradavice na mestu tretiranja, aktivne akne (faza 3 i 4), autoimuna oboljenja, odnosno nestabilni dijabetes. Takođe, mikrodermoabrazija se ne preporučuje trudnicama i dojiljama. Kandidati koji su nedavno radili hemijski pilinig ili neku drugu proceduru na licu (filer, botoks, mezoniti) treba da odlože tretman dok im ne preporuči lekar.

Rizici i korist od mikrodermoabrazije

Mikrodermoabrazijaje sigurna, nehiruške, "lunch hour" procedura koja pruža mnogo prednosti. Mikrodermoabrazija smanjuje ili uklanja fine linije na licu, manje bore i ostale znake starenja. Takođe, ima pozitivan učinak kod aknozne kože i ožiljaka od akni, te daje koži zdrav i svežiji izgled. Ova procedura nema nus pojava. Nakon tretmana se jedino može javiti blago crvenilo koje brzo nestaje. Mikrodermoabrazija je odličan izbor za osetljivu kožu, sklonu alergijama. Preporučuje se povremena mikrodermoabrazija svih tipova kože jer ona omogućava čišćenje pora čime se otklanjaju nečistoće koje se talože u porama.

Balkanska 16, 11000 Beograd, Srbija
011 2686 735, 3619 267, 3612 972
e-mail: elpidalasercentar@eunet.rs

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 коментара:

Постави коментар

Item Reviewed: Mikrodermoabrazija Rating: 5 Reviewed By: Unknown