Dugogodišnje iskustvo u rešavanju dermatoloških i estetskih problema.

Izdvajamo

Promene na koži

Rozacea


Rozacea je crvenilo lica koje se najčešće javlja kod sredovečnih muškaraca i žena. Uzrok je nepoznat. Najčešće se javlja kod ljudi između 30 i 40 godina, svetle puti i plavih očiju.
Šta je rozacea
Rozacea se pre zvala "rozacea akne" ili "akne odraslih", ali ovo je pogrešno jer nije reč o aknama. Crvene tačke i bubiljice su oblika kupole, koža zahvaćena rozaceom nema mitisere, duboke ciste i  koža je ponekad blago otečena i topla na dodir. Rozace se najčešće javlja na obrazima, nosu i čelu, ređe na drugim delovima tela. 

HIPERPIGMENTACIJE


Hiperpigmentacije (fleke na koži) pogađaju žene i muškarce svih etničkih grupa,a karakterišu se područjima potamnele kože. Iako su hiperpigmentacije češće kod starije populacije, mogu se javiti i kod mlađe populacije. Hiperpigmentacije mogu biti uzrokovane preaktivnim melanocitima (melanotic hyperpigmentation) ili proliferacijom samih melanocita (melanocytotic hiperpigmentacije). Iako same hiperpigmentacije ne predstavljaju nikakvu medicinsku pretnju one ipak mogu ukazivati na neko ozbiljnije oboljenje. Kako su hiperpigmentacije nekad uporne pacijenti mogu zapasti u depresiju pa sam problem zaslužuje pažnju.
OPŠIRNIJE 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 коментара:

Постави коментар

Item Reviewed: Promene na koži Rating: 5 Reviewed By: Unknown