Dugogodišnje iskustvo u rešavanju dermatoloških i estetskih problema.

Izdvajamo

BOTOKS

BOTOX

Šta je Botulinum toksin ?


Botulinum toksin je prečišćen toksin koji se koristi kao blokator nervnih signala iz mozga do mišića ubrizgavanjem veoma male količine u određene mišiće na licu kako bi onesposobio mišić i izazvao relaksaciju. Na ovaj način botoks - botox deluje kao blokator mišića parališući ga i ne dozvoljavajući mišićima da se pomeraju te se otklanja uzrok neželjenih bora, same bore a koža je zategnuta i glatka.

Koja područja se tretiraju botoksom?

Botoks se ubrizgava direktno u ciljani mišić za lečenje vertikalne linije između obrva (glabela)  i oko nosa, te oko očiju, horizontalne bore na čelu i na vratu. Takođe, botox se može koristiti za pozicioniranje obrva (u slučaju asimetrije obrva). Ovo se često javlja kod oslabljenih i opuštenih mišića, te se botoksom ovo može sanirati. Ostali mišići, kao onaj za podizanje obrva ostaju netaknuti pa dobijamo simetričan prirodan izgled. Važno je napomenuti, da botulinum toksin ne može biti efikasan kod bora oko usta (linija osmeha), jer su ti mišići neophodni za važne funkcije, poput jela.
 
 

rimena i cena botoksa

Što je Botulinum toksin? Kako se uklanjaju bore botoksom?

Botoks je toksin porizvoden iz bakterije Clostridium Botulinium i drugi naziv je Botulinum toksin. kad se ubrizgava u velikim količinama otrov izaziva paralizu mišića. U manjim količinama ubrizgavanjem u ciljane mišiće paraliza ostaje lokalizovana. Stoga, ako se ubrizgava u bore "mrštalice" i mimičke bore ona nestaju.

Gde se koristi botoks?

- Bore između obrva (lions wrinkles)
- Crow feet bore (bore oko očiju-smejalice)
- Bore na ćelu - iščuđavanje, horizontalne bore
- bore na vratu
 

Kako se korist botoks?

 

OPŠIRNIJE

 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 коментара:

Постави коментар

Item Reviewed: BOTOKS Rating: 5 Reviewed By: Unknown