Dugogodišnje iskustvo u rešavanju dermatoloških i estetskih problema.

Izdvajamo

Akne i osetljiva koža

Prema nekim podacima čak 85% ljudi tokom nekog perioda u životu ima problem sa aknama. Problem akni (bubuljica) kod osoba sa problematičnom kožom je mnogo ozbiljniji jer se češće javljaju upalni procesi koji perzistiraju i zahtevaju ozbiljniji pristup.
Kod pojave akni najbitnija je anamneza i pregled dermatologa jer je pre svega bitno ustanoviti uzrok i tip akni kako bi se pristupilo adekvatnom lečenje. Ovaj proces obično uključuje upotrebu oralne terapije i adekvatnu negu namenjenu problematičnoj koži. Tek nakon smirivanja upalnih procesa mogu se raditi tretmani koji će ukloniti eventualne posledice akni (ožiljci od akni) i sprečiti dalju pojavu nastanka akni.

Tretmani namenjeni osetljivoj koži sa aknama


U praksi se kao efikasno sredstvo za smanjivanje akni i uklanjanje posledica akni pokazao hemijski piling. U ELPIDA Dermatološkom laser centru uspešno saniramo posledice akni uz pomoć AHA (alfahidroksi kiselina) i AHA+TCA kiselinama. SKIN TECH kompanija ima jedina hemijske pilinge namenjene upotrebi u medicinske svrhe i predstavljaju najbezbednije hemijske pilinge na našem tržište. U našoj ponudi su pilinzi koji provereno uklanjanju akne, smanjuju njihovu dalju pojavu i uklanjaju eventualne ožiljke od akni. EASY TCA Pain Control je prvi medicinski piling bez bola koji efikasno rešava problem bubuljica.
SKIN TECH kompanija je posebnu pažnju posvetila pacijentima sa osetljivom i aknoznom kožom pa je kreirala liniju prozvoda namenjenu svakodnevnoj nezi problematične i osetljive kože:
1. CLEANSER -  temeljno čisti kožu od nečistoća i namenjen je čak i hipersenzitivnoj koži.
2. PURIGEL - je namenjen aknoznoj koži. Purigel deluje antiseptično, smanjuje upale i stvaranje sebuma, čisti i osvežava kožu.
3. PURIFYING krema- u kombinaciji sa SKIN TECH medicinskim hemijskim pilizima je zapanjujuće efikasan tretman izbora u terapiji blažih i srednje teških oblika adolescentnih akni. Aktivni sastojci Puryfing kreme deluju antibakterijski, antiinflamatorno i preventivno sprečavaju nastanak novih aktivnih akni.
Kod hiperpigmentacija nastalih kao posledica akni preporučujemo upotrebu hemijskih pilinga i Blenading Bleaching kreme. B&B krema se koristi za prevenciju i lečenje hiperpigmentacija. Ne sadrži kortikosteroide i hidrohinon već mešavinu antitirozinaza i antioksidanata koji izbeljuju fleke. Maksimalan efekat postiže se uz primenu krema sa visokim faktorom zaštite MELABLOCK HSP SPF 30/50+ kao i protokola sa medicinskim hemijskim pilinzima sa trihlorsirćetnom kiselinom.

Pevencija nastanka akni

Prvi i najbitniji korak u prevenciji je adekvatna dnevna nega.Pacijenti sa aknoznom kožom moraju da imaju kontinuiranu dnevnu rutinu koja obuhvata adekvatno i temeljno čišćenje kože. Potom je neophodno naneti dnevnu kremu prema tipu kože koja bi trebala da ima antiinflamatorno i antibakterijsko dejstvo.
Vrlo bitno kod aknozne i osetljive kože je zaštita od sunčevih zraka pa je preporuka obavezna zaštita u vidu kreme sa SPF zaštitom tokom cele godine. Poznato je da nije preporučljivo dirati lici niti samostalno istiskati akne. Upravo su ovo najčešći razlozi zašto se stvaraju hiperpigmentacije i ožiljici kod aknozne kože.

Ukoliko imate problem sa aknama i osetljivu kožu zakažite pregled kod našeg dermatologa kako bi vam oderdio terapiju i tretmane koji će efikasno rešiti problem akni.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 коментара:

Постави коментар

Item Reviewed: Akne i osetljiva koža Rating: 5 Reviewed By: Unknown