Dugogodišnje iskustvo u rešavanju dermatoloških i estetskih problema.

Izdvajamo

EPILACIJA

U današnje vreme kad je estetika veoma izražena neželjene dlake postaju problem koji se može efikasno rešiti. Problem neželjenih dlaka pogađa najviše žene ali sve više I muškarce. Epilacija omogućava trajno uklanjanje dlaka kod oba pola.
Neželjene dlake se mogu ukloniti na razne načine: brijanje, depilacija ( voskom, depil kremama, itd.) ili trajnom epilacijom.


Prednosti epilacije                                                      
Brijanje I depilacija iako su brzi I jeftini vidovi uklanjanja dlačica predstavljaju samo privremeno uklanjanje dlačica te se postupak mora ponavljati. Kad govorimo o prednostima, zaista se može reći da je brijanje kao I depilacija kremom najjednostavnije ali I najneefikasnije jer je postupak potrebno ponavljati svakih 3- 5 dana. Depilacija voskom je efikasnija od brijanja I depil kreme jer je period ponovnog rasta dlačica znatno duži ali mnoge žene se žale na bol tokom same depilacije, posebno u osetljivim regijama (bikini zona, pazuh). Takođe, kod mnogih žena se nakon depilacije javlja urastanje dlaka koje vode do nekih drugih dermatoloških problema – upalni procesi na mestu dlaka (folliculitis) kao I kasnije tamne mrlje na mestu upale.

Epilacija je najjefikasniji metod uklanjanja neželjenih dlačica posebno jer je efekat trajan i gotovo bezbolan.

Takođe, kod epilacije ne javljaju se urasle dlačice niti bilo kakva neželjena desjtva, osim privremene iritacije kože u vidu crvenila.

Depilacija ili epilacija  • Trajnost - Osnovna razlika je u tome što depilacija privremeno otklanja neželjene dlačice dok epilacija trajno otklanja neželjene dlačice.

  • Neželjena dejstva laserske epilacije - Takođe, kao što je spomenuto depilacija može iritirati depiliranu kožu I kasnije stvarati dermatološke probleme dok epilacija nema neželjena dejstva.

  • Učestalost tretmana - Depilacija voskom, bilo toplim I hladnim se ponavlja minimum jednom mesečno, dok epilacija podrazumeva 5-6 tretmana kako bi se trajno otklonile neželjene dlačice. 

  • Komfor - Depilacija voskom je prilično bolna, za neke žene čak previše bolna, što zavisi od praga za bol. Sama epilacija nije bolna, ali se tokom tretmana oseća blago peckanje.

  • Rizici kod laserske epilacije– kod epilacije nema nikakvih rizika od kasnijih dermatoloških problema, dok kod depilacije voskom niko ne može da vam garantuje pojavu upalnih procesa depilirane regije.

  • Regije tretiranja laserskom epilacijom – depilaciju nije poželjno raditi na osetljivim regijama dok laserskom epilacijom može da se tretira svaka regija pokrivena neželjenim dlačicama osim regije oko očiju (obrve se ne mogu tretirati).

  • Cena epilacije – vrlo brzo se epilacija isplati u odnosu na depilaciju. Kada izračunate koliko godišnje date na depilaciju shvatite da na duže staze epilacija bude isplativija.

Elpida laser centar

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 коментара:

Постави коментар

Item Reviewed: EPILACIJA Rating: 5 Reviewed By: Unknown