Dugogodišnje iskustvo u rešavanju dermatoloških i estetskih problema.

Izdvajamo

SERUMI – najefikasnija nega kože



Iako na tržištu može da se nađe sve više seruma, sa različitim aktivnim sastojicima i dalje mnoge žene nisu sigurne šta su serumi, kad, zašto i kako se koriste.

ŠTA SU SERUMI?

Serumi su visoko koncentrovana sredstva za negu kože. Najčešće su lagane strukture, u vidu gelova ili laganih emulzija.  Serumi su visoko efikasna sredstva za negu kože koja zahvaljujući velikim koncetracijama efikasno rešavaju probleme i aktivno neguju kožu iznutra. Najčešće imaju u svom sastavu hijaluronsku kiselinu koja dubinski deluje na fine linije i bore i ujedno i dubinski hidrira kožu, VITAMIN C koji u većim koncetracijama efikasno uklanja fleke na koži (hiperpigmentacije), ima snažno antioksidativno dejtvo i deluje na foto starenje, ali može sadržati i druge aktivne sastojke.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU SERUMA I KREMA ZA NEGU KOŽE?

Serumi su osmišljeni da prodiru u kožu za razliku od krema koje stvaraju barijeru između kože i spoljašnjih faktora. Serumi za negu kože sadrže molekule male težine različitih aktivnih sastojak stoga aktivno deluju u koži i rešavaju probleme kože za koje su namenjeni. Mnogi dermatolozi preporučuju upotrebu seruma pre nanošenja kreme jer se tako koža štiti iznutra ali i spolja.

KAKO SERUMI DELUJU?

Serumi su kombinacija različitih aktivnih sastojaka u visokim koncetracijama (veća koncetracija aktivnih sastojaka 5 do 10 puta u odnosu na kreme) čiji molekuli su malih težina pa mogu prodreti duboko u kožu. Kod izbora seruma najbolje da se opredelite za serume koji su iz kozmoceutske linije (kombinacija medicnskih i kozmetičkih svojstava) jer su najefikasniji i sigurno sadrže najefikasnije kombinacije aktivnih sastojaka.

KAD I KAKO KORISTITI SERUME?

Kad govorimo o nezi kože važno je napomenuti da je pre svega neophodna adekvatno čišćenje kože kako bi se uklonile sve nečistoće da bi serum i/ili krema najbolje delovali. Nakon čišćenja, dok je koža još sveža odmah naneti serum u tankom sloju na celo lice, vrat i dekolte. Poseban serum naneti na regiju oko očiju. Kako su serumi po pravilu lagane formulacije brzo se upijaju i nakon njega je potrebno neneti odgovarajuću kremu kako bi se koža zaštitila spolja. 

Serumi se često svrstavaju u anti-aging sredstva. Iako ovo nije potpuno pogrešno važno je znati da serumi nisu isključivo namenjeni za probleme starenja i uklanjanje bore. U zavisnosti od sastava koriste se i kao prevencija, dubinska nega ali i za uklanjanje različitih nepravilnosti na koži.
Serumi se koriste u kontinuitetu (osim ako proizvođač nije drugačije naglasio) i to najčešće 2 x dnevno ali postoje i serumi za dnevnu i noćnu negu.

Aesthetic Dermal kompanija je na Anti-aging kongresu u Monacu 2015. predstvaila inovativnu liniju proizvoda namenjenih nezi kože. Veliku pažnju su privukli serumi koji su pažljivo osmišljeni od strane vodećih dermatologa iz oblasti estetske medicine koji su ujedinili svoje znanje i iskustvo i osmislili serume sa različitim koncetracijama aktivnih sastojaka kako bi napravili serume koji su najefikasniji za različita stanja i probleme kože. Takođe, u ponudi od skoro imamo i Italijenske kozmoceutike luksuznog brenda ICONMED.


SERUMI SA ANTI-AGING EFEKTOM + HIDRATACIJA

Aesthetic Dermal Daily Care DAY INTENSIVE REPAIR – kompleks za rejuvenaciju sa HIJALURONSKOM KISELINOM i PEPTIDIMA
Serum koji dubinski hidrira kožu a ujedno deluje i na bore. Anti-aging kompleks sadrži amino kiseline, vitamine, koenzime, polifenole i polipeptide koji zajednički dubinski deluju na bore i stvaraju prirodni balans u koži za mlađi izgled. Koža momentalno izgleda mekše i zdravije.
Aesthetic Dermal Daily Care NIGHT INTENSIVE REPAIR + MELATONIN – serum koji hidrira 24h dnevno a tokom noći se bori protiv oštećenja nastalih tokom dana
Aesthetic Dermal Daily Care NIGHT INTENSIVE REPAIR + RESVERATROL - serum koji hidrira 24h dnevno a tokom noći kožu neguje i revitalizuje uz pomoć resveratrola i viniferina.
Aesthetic Dermal Daily Care NIGHT INTENSIVE REPAIR + HIJALURONSKA KISELINA - serum koji hidrira 24h dnevno a tokom noći vidljivo zaglađuje kožu zahvaljujući visokoj koncetraciji hijaluronske kiseline.
Iconmed C SERUM&HIALURONIC ACID – serum koji vrši dubinsku hidrataciju i podstiče proizvodnju kolagena zahvaljući hijaluronskoj kiselini dok ujedno zahvaljujući vitaminu C posvetljuje kožu i štiti je od slobodnih radikala.
Iconmed FACE INTENSIVE SERUM – emulzija koja hidrira i revitalizuje. Specijalna formula molekula vode i ulja ostvlja tanak lipidni film te naknadno nije neophodno nanositi kremu. Lifting peptidi učrvšćuju kožu pa koža postaje vidljivo zategnutija. Dodatak shea putera pogoduje korišćenju čak i na iritiranoj koži.
Iconmed SILK SERUM FACE – serum sa proteinima svile koji vezuju vodu te popunjavaju bore i vidno zaglađuju kožu.
Iconmed SILK SERUM BODY – jednistveni anti-aging serum za neku kože tela. Serum sadrži proteine svile koji čine kožu glatkom i neverovatno mekom na dodir a ujedno je i podmlađuju. Brzo se upija i ne ostavlja masan sloj na koži.


SERUMI ZA NEGU REGIJE OKO OČIJU

Aesthetic Dermal Daily Care EYES – serum za vidljivo mlađu kožu oko očiju
Reč je aktivnom serumu koji vidljivo redukuje znake starenja regije oko očiju. Zahvaljujući specijalno osmišljenoj aktivnoj formuli regija oko očiju postaje vidljivo lepša,a koža postaje elastičnija. Takođe redukuju se i tamni kolutovi oko očiju kao i otečenost oko očiju.
Iconmed  CONTOUR EYES INTENSIVE SERUM – gel serum koji sadrži molekule male težine hijaluronske kiseline za duboku penetraciju intezivno podmlađuje i neguje regiju oko očiju. Momentalno stvara osećaj hlađenja te čini kožu odmornijom.

SERUM ZA RELAKSACIJU KOŽE

Aesthetic Dermal Daily Care RELAXSKIN – seruma za rejuvenaciju sa poli-oligopeptidima
Serum za 24-časovnu hidrataciju sa efektom relaksacije (sličnom botoksu). Serum relaksira mimičke mišiće čime se bore nastale ekspresijom manje primećuju. Odlična dopuna tretmanima botoksa za dugotrajnije rezultate.

SERUM ZA UKLANJANJE HIPERPIGMENTACIJA

Aesthetic Dermal Daily Care ACLARANSE – serum koji redukuje pojavu i uklanja hiperpigmentacije
Serum sadrži različite aktivne sastojke u visokim koncetracijam pažljivo biranim za uklanjanje ali i prevenciju nastanka hiperpigmentacija. Postepeno dolazi do posvetljavanja već nastalih fleka a ujedno serum aktivno deluje i ne dozvoljva da dođe do nastanka novih fleka. Posebno pogodno za negu kože nakon estskih tretmana.

Sledeće
Ovo je najnoviji tekst.
Старији пост
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 коментара:

Постави коментар

Item Reviewed: SERUMI – najefikasnija nega kože Rating: 5 Reviewed By: Unknown