Dugogodišnje iskustvo u rešavanju dermatoloških i estetskih problema.

Izdvajamo

Jednostavni trikovi za suvu kožu


Generalno većina ljudi,bilo koji tip kože da ima, se nekad u životu susrela sa suvim delovima kože ili fazom suve kože bilo lica ili tela. Problem suve kože možete rešiti uz ovih par trikova.

1. Držite pri ruci kremu za ruke
Mnogo žene su potvrdile da češće koriste kreme za ruke kad su im na vidnom mestu. Mi savetujemo da kupujete manja pakovanja i da ih imate nekoliko, a jedno obavezno u neseseru ili tašni koju nosite sa sobom.Tako ćete pri ruci uvek imati kremu za ruke. Zimi a i tokom vetrovitih dana koža se brže isušeja pa joj je neophodna dodatna hidratacija.
Ekstra savet: koristite hidrante kreme sa ureom i pantenolom  i nanesite je pre svakog izlaska iz kuće i posle svakog pranja ruku.


2. Lice umivajte samo jednom dnevno 



Tokom hladnijeg dela godine umivajte se 1x dnevno, uveče. Leti možete i 2x dnevno. Ujutru možete koristiti uljane proizvode za umivanje koji nemaju sapun u sebi. Nakon svakog umivanja možete koristiti tonik za suvu kožu.
Ekstra savet: koristite maske za lice 2 x nedeljno kako biste nahranili kožu i razmislite o uvođenju miceralne vode u dnevnu rutinu

3. Koristite In Shower pri tuširanju



 

Zimi izbegavajte duga tuširanja i kupanja vrućom vodom jer ćete dodatno isušiti kožu. Ukoliko nemate vremena da nanesete adekvatan losion za telo, koristite In Shower koji će dati koži potrebnu hidrataciju. Ipak se potrudite da losion za telo koristite bar 2 x nedeljno.
Ekstra savet: ukoliko baš volite vruću vodu koristite je što kraće a nakon toga tuširanje nastavite mlakom vodom. Duži boravak u kadi sa vrelom vodom će dati za rezultat još suvlju kožu.

4. Hidrirajte kožu dva puta dnevno



Korišćenje hidrante kreme ujutru i uveče znatno će smanjiti suve delove kože. Koristite kreme posebno namenjene suvoj koži i to one namenjene za dan, kao podlogu za make up i obavezno noćnu kremu. Naša preporuka je Vit. C krema ili Nutritive Vit. A-C-E krema kompanije SKIN TECH.
Ekstra savet: posebno nanesite kremu oko očiju.  Možete kremu za regiju oko očiju naneti i na suvlje delove lica jer su ove kreme po pravilu "teže" pošto je regija oko očiju izrazito dehidrirana.

5. Izbegavajte pilinge za lice i telo tokom zime


Bolje se opredelite da odete kod kozmetičara na tretman lica jednom mesečno i pri tom uradite mikrodermoabraziju. Iako ćete pilingom ukloniti mrtve ćelije i isperutanu kožu, skinućete i masni sloj koji već imate na koži što će dodatno isušiti kožu.
Ekstra savet: nakon umivanja i tuširanja nemojte trljati lice već samo lagano skinit višak vode  i ostavite kožu da sama upije višak vode. Nakon toga nanesite kremu i losion za telo.

6. Nosite šal, kapu i rukavice tokom zime


Ovim ćete kožu dobrim delom zaštiti od spoljašnjih faktora poput vetra i hladnog vazduha. Već par godina ešarpe, šalovi i ostali detalji sa jako popularni pa verujemo da vam neće biti problem da izaberet odgovarajuću kombinaciju za sebe.
Esktra savet: koriste šal, kapui rukavice od prirodnih materijala jer je suva koža sklonija iritacijama.

7. Koristite kod kuće ovlaživače vazduha

Kako se zimi greju prostorije i ređe se otvaraju prozori, vazduh je znatno isušen. Koristite ovlaživače kako biste nadoknadili vlagu u vašem domu. Time ćete koži vratiti bar deo vlažnosti a u krajnjem slučaj bar će isušivanje biti minimalno.
Ekstra savet: razmislite o investiciji ovlaživača u koji mogu da se stave aromatična ulja. Na kraju dana će vam sigurno prijati da sipate par kapi nekog eteričnog ulja, poput ulja pomorandže ili lavande, što će vas dodatno relaksirati.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 коментара:

Постави коментар

Item Reviewed: Jednostavni trikovi za suvu kožu Rating: 5 Reviewed By: Unknown